Ulei esențial de Fenicul

Recunoscut pentru proprietățile sale drenante, fiind un tonic general, antispasmodic, emenagog, estrogenic, uleiul esențial de fenicul vă poate ajuta la reducerea retenției de apă dar și a celulitei dar și la împrospătarea respirației.

10.00 lei

  • Descriere
  • Informații suplimentare
  • Mod de folosire
  • Ingrediente
  • Recenzii (0)

Descriere

Feniculul este recunoscut pentru proprietățile sale drenante, fiind un tonic general, antispasmodic, emenagog, estrogenic, dar și un stimulent al apetitului, digestiv.

Feniculul face parte din familia umbreliferelor. Este nativ în Asia unde creşte spontan şi fiind aclimatizat se cultivă azi şi în zonele temperat, acesta fiind cu precăder întâlnit în zona Europei de Sud. Utilizarea uleiului esenţial de fenicul dar şi a extractelor sau a plantei sub formă de condiment se face din timpuri străvechi, acesta fiind folosit în bucătăriile tradiţionale din Iran, China, Sri Lanka sau India.

Metoda de obţinere: prin distilarea cu aburi a seminţelor

Prezentare: lichid clar gălbui, vâscozitate redusă

Descriere olfactivă: miros proaspăt, dulceag, agreabil, similar cu anasonul

Ingrediente (INCI): foeniculum vulgare dulce seed oil

Uleiul esențial de fenicul vă poate ajuta la:

  • reducerea celulitei și a retenţiei de apă
  • estomparea/reducerea edemelor, pungilor de sub ochi
  • tratarea tusei spastice, congestie pulmonară
  • indigestie, digestie lentă, colici abdominale
  • gingivită, halenă
  • adjuvant extern în menopauză, amenoree

Cum folosiți uleiul esențial de fenicul?

  • nu se aplică direct pe piele deoarece poate cauza iritații
  • dozaj uzual recomandat 0,5-2%
  • 2-5% diluat in ulei vegetal pentru masaj drenant
  • este contraindicat în sarcină

A nu se lăsa la îndemâna copiilor!


Produs în România.

Testat în laboratoare de specialitate, acreditate RENAR.

Informații suplimentare

Greutate0.010 kg
Dimensiuni7 × 2.5 × 2.5 cm
Valabilitate

3 luni

Culoare

Depozitare

A nu se lăsa la îndemâna copiilor, A se păstra în loc răcoros, ferit de umiditate

Gramaj

  • dozaj uzual recomandat în compoziții 0,5-2%
  • 2-5% diluat în ulei vegetal pentru masaje drenante
  • diluat în ulei vegetal, aplicat prin masaj pe abdomen în caz de amenoree, tulburări menstruale
  • în compoziţii pentru eliminarea retenţiei de apă, serumuri, creme pentru zona ochilor
  • diluat 1/4 cu ulei vegetal, aplicat pe gingii prin masaj în caz de inflamaţii sau halenă
  • ca aromă pentru pastă de dinţi

Nu aplicați direct pe piele! Evitați contactul cu ochii!  Înainte de utilizare este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel puţin 24 de ore înainte de aplicarepentru verificarea intoleranței la produs!

A nu se utiliza de către persoanele cu patologii estrogeno-dependente!

A nu se utiliza în sarcină!

Aceste informații sunt oferite cu scop informativ, ele nu constituie în niciun fel informații medicale și nu angajează responsabilitatea noastră. Pentru orice utilizare de uleiuri esențiale în scop terapeutic trebuie consultat un medic!

 

 

 

ulei esențial de fenicul

Recenzii

Nu există încă recenzii.


Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei esențial de Fenicul”